William James Graduate School> VU is verder kijken
William James Graduate School

Al het master- en promovendionderwijs van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek valt binnen de William James Graduate School (WJGS). Als onderdeel van onze faculteit bevindt de WJGS zich in een uitstekende wetenschappelijke setting. We hebben internationaal erkende onderzoekers die ook enthousiaste docenten zijn, en die het leuk vinden met studenten te werken. We bieden studenten de mogelijkheid mee te werken aan hoogstaand onderzoek in een inspirerende internationale omgeving.

Sluiten WJGS
Dorret Boomsma wordt akademiehoogleraar> VU is verder kijken
Dorret Boomsma wordt akademiehoogleraar

De KNAW benoemt hoogleraar Biologische Psychologie Dorret Boomsma tot Akademiehoogleraar. Deze benoeming bevestigt
dat de Tweelingonderzoekster die in 1987 het Nederlands Tweelingen Register opstartte, tot de absolute top van haar vakgebied behoort.
De prijsuitreiking vindt plaats op 26 juni 2014.

Sluiten Dorret Boomsma
Premaster Pedagogische Wetenschappen> VU is verder kijken
Premaster Pedagogische Wetenschappen

De VU biedt een unieke premaster Pedagogische wetenschappen aan. Je behaalt in één jaar 30 studiepunten en hebt twee vaste collegedagen (dinsdag en woensdag). Ook specialiseer je je alvast door het kiezen van minorvakken, die goed aansluiten op het mastertraject dat je uiteindelijk gaat volgen. En voor dit alles betaal je € 953,- collegegeld.

Sluiten Premaster Pedagogische wetenschappen
Universitaire Pabo> VU is verder kijken
Universitaire Pabo

Heb je je VWO diploma op zak? Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek én wil je graag voor de klas staan? De VU biedt jou die mogelijkheid met PA², de Universitaire Pabo. In deze gecombineerde opleiding kun je na vier jaar met twee bachelordiploma’s, de bachelor Pedagogische Wetenschappen en het Pabo-diploma, aan de slag in het onderwijs of verder studeren in een masteropleiding.

Sluiten Universitaire Pabo
International Students> VU is verder kijken
International Students

Most of our international students participate in our two-year Research Master’s programmes: Social Psychology, Cognitive Neuropsychology, Neuroscience, and Cognitive science. Exchange students of our partner universities come to study here for one or two semesters. They take one of our English taught international minors. Our regular bachelor’s programmes are in Dutch.

Sluiten International Students
Onderzoek uitgelicht Oorzaken van verschillen in Geluk> VU is verder kijken
Onderzoek uitgelicht Oorzaken van verschillen in Geluk

Als je iemand vraag wat hij of zij het liefst wil zijn is het antwoord veelal: “Gelukkig”. Vanuit verschillende vakgebieden wordt er de afgelopen jaren steeds meer gekeken naar geluk, waarbij de nadruk meestal ligt op het vergelijken van gemiddelden.

Sluiten Onderzoek uitgelicht

Agenda

25 oktober | 13:00 uur tot 01:00 uur | De Nes, Amsterdam

Nieuw filosofisch festival Brainwash

8 november | 09:00-15:30 uur | VU, hoofdgebouw

Bachelordag

10 november | 14:00 - 17:00 uur met aansluitend borrel | Auditorium, hoofdgebouw VU

FPP-meeting ‘De Psychologie en Pedagogiek van 2025’

17 november | 11:00-12:00 uur | VU, Filosofenhof

Voorlichting Themavakken

19 november | 9:30 uur tot 13:00 uur | VU Hoofdgebouw

Dagje Pedagogische wetenschappen studeren

Meer evenementen
Studiegids FPP-meeting De Psychologie en Pedagogiek van 2025Bachelordag 8 november 2014 Dagje studeren 18 en 29 november

spamfuik@vu.nl