Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

De rol van de docent bij onderzoekend leren

15-01-15

De rol van de docent bij onderzoekend leren: meer en minder sturing, en verschillende typen begeleiding mogelijk.

Boek: How to publish high-quality research

14-01-15

Recentelijk is het boek “How to Publish High-Quality Research” van Prof.dr. Paul van Lange en Dr. Jeff Joireman (University of Washington) verschenen.

Cor Wit Fonds steunt onderzoek naar Digitale Sociale Thermoregulatie

12-01-15

Het Cor Wit Fonds heeft een beurs toegewezen aan een vierjarig onderzoeksproject naar Digitale Sociale Thermoregulatie

Demo Day Vodafone Foundation: oplossingen voor sociale problemen

07-01-15

Op 22 januari 2015 organiseert de Vodafone Foundation een Demo Day.

Subsidie voor project E-Care 4 Caregivers

05-01-15

Een online zelfmanagementcursus voor mantelzorgers van depressieve patiënten

Prestigieuze Europese beurs voor sociaal psycholoog Daniel Balliet

Drie VU-wetenschappers ontvangen ERC Starting Grant

Kilian Wawoe in Universiteit van Nederland over geluk, motivatie, straf en beloning

16-12-14

Elke werkdag een nieuw college op YouTube

CvB benoemt Jacqueline Vink tot hoogleraar Genetics and Addictive Behaviors

16-12-14

Het College van Bestuur heeft Jacqueline Vink per 1 december 2014 benoemd tot hoogleraar Genetics and Addictive Behaviors bij de Afdeling Biologische Psychologie op een Fenna Diemer-Lindeboom Leerstoel.

Gen dat rookgedrag beïnvloedt zorgt ook voor hoger lichaamsgewicht niet-rokers

10-12-14

Een gen dat tot nu toe altijd in verband werd gebracht met rookgedrag blijkt sterk samen te hangen met lichaamsgewicht en Body Mass Index (BMI) van niet-rokers. Dat blijkt uit onderzoek van een groot internationaal consortium, waar ook het Nederlands Tweelingen Register (NTR) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) aan deelneemt.

Masteravond 9 december 2014

09-12-14

Maak kennis met de masteropleidingen van de VU tijdens de Masteravond op dinsdag 9 december van 17.00 tot 20.30 uur.

Eervolle vermelding VU-studente Femke van der Wilt tijdens Student Research Conference 2014

27-11-14

De Student Research Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat bacheloronderzoek in de schijnwerpers zet.

B-these onderwijspedagogiek geselecteerd voor de Student Research Conference 2014

18-11-14

De bachelor these van studente onderwijspedagogiek, Femke van der Wilt, is uit vele inzendingen geselecteerd voor de Student Research Conference (SRC) 2014.

Paul van Lange hoofdredacteur nieuw vaktijdschrift Current Opinion in Psychology

04-11-14

De succesvolle reeks van Elsevier in ‘Current Opinion’ in vakgebieden als Microbiology, Genetics and Development, en Cell Biology, wordt in 2015 uitgebreid met het nieuwe tijdschrift ‘Current Opinion in Psychology’.

Anne Margriet Pot naar WHO voor dementie en langdurige zorg

04-11-14

Anne Margriet Pot, hoofd Programma Ouderen van het Trimbos-instituut en hoogleraar Ouderenpsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt de komende twee jaar uitgezonden naar de World Health Organization.

Wetenschap en bedrijfsleven strijden samen tegen werkstress

04-11-14

Onderzoekers van het onderzoekscentrum Body@Work TNO VUmc in Amsterdam werken samen met het Nederlandse bedrijfsleven om werkstress efficiënt tegen te gaan. De onderzoekers en bedrijven bundelen hun krachten om werkstress effectiever te bestrijden.