Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Hoe schrijven de Nederlandse kranten over hersenonderzoek?

13-08-14

De kranten staan vol met berichten over onderzoek naar de werking van ons brein, en over wat we met de huidige scantechnieken zoals fMRI allemaal te weten kunnen komen. Ongenuanceerde berichtgeving over hersenonderzoek kan onterecht hoge verwachtingen scheppen, of juist angst of wantrouwen.

Start puberteit meisjes beïnvloed door ingeprinte genen ouders

04-08-14

Sommige genen komen alleen tot uiting als je ze van je vader of van je moeder hebt gekregen. Een aantal van deze zogenaamde ‘ingeprinte’ genen heeft invloed op de leeftijd waarop de puberteit bij meisjes begint.

Meike Bartels te gast bij de Zwoele Stad AT5

04-08-14

Woensdag 30 juli jl. was 'Geluksprofessor' Meike Bartels te gast bij de Zwoele Stad van de Amsterdamse zender AT5.

Informatiebrieven start opleiding Faculteit der Psychologie en Pedagogische wetenschappen

22-07-14

Start je op 1 september a.s. met de bacheloropleiding Psychologie, Pedagogische wetenschappen of Universitaire Pabo, de premaster Pedagogische wetenschappen of met de master Psychologie of Pedagogische wetenschappen. Lees dan de (betreffende) onderstaande informatiebrief goed door. Hierin staat informatie die van belang is voor een goede start van de opleiding.

Uitslag loting opleiding Psychologie

22-07-14

Op vrijdag 18 juli is de uitslag van de loting voor de bacheloropleiding Psychologie door DUO bekend gemaakt aan alle studenten die zich voor 15 mei hebben aangemeld. De uitslag kun je terugvinden in Studielink.

Hoe ontstaat sociaal succes?

21-07-14

Romantische, persoonlijke en professionele relaties kennen veel valkuilen.

Younger and older leaders needed for encouraging the switch to renewable energy

17-07-14

Green leadership and the dual process of sustainability

Europese prijzen voor VU-psychologen Francesca Righetti en Paul van Lange

11-07-14

VU-psychologen Francesca Righetti en Paul van Lange hebben vandaag ieder een prijs gekregen. Righetti kreeg de Jaspars Medal en Van Lange de Lewin Medal, beide uitgereikt tijdens het internationale congres van de European Association of Social Psychology.

Kilian Wawoe in de Universiteit van Nederland

11-07-14

Kilian Wawoe geeft in oktober een college bij de Universiteit van Nederland.

Twee VU valorisatiesubsidies voor FPP initiatieven

04-07-14

Pesten en suïcidepreventie

Roken tijdens adolescentie leidt tot aandachtsproblemen

04-07-14

Studie bij eeneiige tweelingen waarvan de een rookt en de ander niet

9,8 miljoen euro voor biobankproject

03-07-14

BBMRI-NL, het samenwerkingsverband tussen biobanken in Nederland, waaronder het Nederlands Tweelingen Register (onderdeel van de afdeling Biologische Psychologie van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de VU), ontvangt 9,8 miljoen euro van Het NWO-programma Nationale roadmap voor het project BBMRI-NL2.0.

Rubicon voor Sanja Franic

03-07-14

Sanja Franic, gedragspsycholoog bij Biologische Psychologie, is eén van de vijftien jonge onderzoekers die met de Rubicon van NWO in het buitenland onderzoek mag gaan doen.

Onderzoeksvoorstel Sander Koole gehonoreerd

30-06-14

In het kader van het Onderzoekstalent. Hiertoe heeft het Gebiedsbestuur van NWO Maatschappij- en Gedragswetenschappen onlangs besloten. Onderzoekstalent is een financieringsinstrument met vrije competitie voor hoogwaardig promotieonderzoek voor jonge talenten die een aantoonbare ambitie hebben een carrière als wetenschapper op te bouwen.

Vodafone Mobile for Goods Award voor ‘TraumaGameplay’ project

26-06-14

Onderzoekers Marit Sijbrandij en Joost Asselbergs van de afdeling Klinische Psychologie aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek wonnen vorige week de Vodafone Mobile for Goods Award voor hun ‘TraumaGameplay’ project. In dit project ontwikkelen zij een serious game, die mensen op hun telefoon kunnen spelen nadat ze een schokkende ervaring hebben meegemaakt. Het doel is om (posttraumatische) stresssymptomen te voorkomen.