Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Prestigieuze Europese beurs voor sociaal psycholoog Daniel Balliet

Drie VU-wetenschappers ontvangen ERC Starting Grant

Kilian Wawoe in Universiteit van Nederland over geluk, motivatie, straf en beloning

16-12-14

Elke werkdag een nieuw college op YouTube

CvB benoemt Jacqueline Vink tot hoogleraar Genetics and Addictive Behaviors

16-12-14

Het College van Bestuur heeft Jacqueline Vink per 1 december 2014 benoemd tot hoogleraar Genetics and Addictive Behaviors bij de Afdeling Biologische Psychologie op een Fenna Diemer-Lindeboom Leerstoel.

Gen dat rookgedrag beïnvloedt zorgt ook voor hoger lichaamsgewicht niet-rokers

10-12-14

Een gen dat tot nu toe altijd in verband werd gebracht met rookgedrag blijkt sterk samen te hangen met lichaamsgewicht en Body Mass Index (BMI) van niet-rokers. Dat blijkt uit onderzoek van een groot internationaal consortium, waar ook het Nederlands Tweelingen Register (NTR) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) aan deelneemt.

Masteravond 9 december 2014

09-12-14

Maak kennis met de masteropleidingen van de VU tijdens de Masteravond op dinsdag 9 december van 17.00 tot 20.30 uur.

Eervolle vermelding VU-studente Femke van der Wilt tijdens Student Research Conference 2014

27-11-14

De Student Research Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat bacheloronderzoek in de schijnwerpers zet.

B-these onderwijspedagogiek geselecteerd voor de Student Research Conference 2014

18-11-14

De bachelor these van studente onderwijspedagogiek, Femke van der Wilt, is uit vele inzendingen geselecteerd voor de Student Research Conference (SRC) 2014.

Paul van Lange hoofdredacteur nieuw vaktijdschrift Current Opinion in Psychology

04-11-14

De succesvolle reeks van Elsevier in ‘Current Opinion’ in vakgebieden als Microbiology, Genetics and Development, en Cell Biology, wordt in 2015 uitgebreid met het nieuwe tijdschrift ‘Current Opinion in Psychology’.

Anne Margriet Pot naar WHO voor dementie en langdurige zorg

04-11-14

Anne Margriet Pot, hoofd Programma Ouderen van het Trimbos-instituut en hoogleraar Ouderenpsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt de komende twee jaar uitgezonden naar de World Health Organization.

Wetenschap en bedrijfsleven strijden samen tegen werkstress

04-11-14

Onderzoekers van het onderzoekscentrum Body@Work TNO VUmc in Amsterdam werken samen met het Nederlandse bedrijfsleven om werkstress efficiënt tegen te gaan. De onderzoekers en bedrijven bundelen hun krachten om werkstress effectiever te bestrijden.

Laat het brein niet indutten: Beweeg slim en verminder de kans op dementie

20-10-14

Dementie is een groot probleem in Nederland. De ziekte kan nog niet worden genezen en daarom is het cruciaal om de risico’s op het ontstaan van dementie zo klein mogelijk te maken.

Prof. Ad Kerkhof in Zembla donderdag 16 oktober om 20:25 uur bij NPO2

16-10-14

Donderdag 16 oktober komt prof. Ad Kerkhof aan het woord in de uitzending van Zembla waarin hij vanuit zijn vakgebied zijn visie geeft op suïcide.

Nieuw boek Erik Scherder ‘Laat je hersenen niet zitten’ verschijnt op 14 oktober

08-10-14

Op 14 oktober van dit jaar verschijnt bij uitgeverij Atheneum het nieuwe boek van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Professor Robert J. DeRubeis Visiting Professor aan de Vrije Universiteit

02-10-14

Vanaf 1 oktober 2014 is professor Robert J. DeRubeis aangesteld als Visiting Professor bij de afdeling Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit.

Paul van Lange benoemd als Distinguished Research Fellow aan Oxford University

01-10-14

Paul van Lange, hoogleraar aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek, is benoemd als Distinguished Research Fellow aan de Universiteit van Oxford