Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Laat het brein niet indutten: Beweeg slim en verminder de kans op dementie

20-10-14

Dementie is een groot probleem in Nederland. De ziekte kan nog niet worden genezen en daarom is het cruciaal om de risico’s op het ontstaan van dementie zo klein mogelijk te maken.

Prof. Ad Kerkhof in Zembla donderdag 16 oktober om 20:25 uur bij NPO2

16-10-14

Donderdag 16 oktober komt prof. Ad Kerkhof aan het woord in de uitzending van Zembla waarin hij vanuit zijn vakgebied zijn visie geeft op suïcide.

Nieuw boek Erik Scherder ‘Laat je hersenen niet zitten’ verschijnt op 14 oktober

08-10-14

Op 14 oktober van dit jaar verschijnt bij uitgeverij Atheneum het nieuwe boek van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Professor Robert J. DeRubeis Visiting Professor aan de Vrije Universiteit

02-10-14

Vanaf 1 oktober 2014 is professor Robert J. DeRubeis aangesteld als Visiting Professor bij de afdeling Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit.

Paul van Lange benoemd als Distinguished Research Fellow aan Oxford University

01-10-14

Paul van Lange, hoogleraar aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek, is benoemd als Distinguished Research Fellow aan de Universiteit van Oxford

Jaap Seidell en Kilian Wawoe in de Universiteit van Nederland

30-09-14

VU-wetenschappers Jaap Seidell en Kilian Wawoe geven in oktober een college bij de Universiteit van Nederland.

Masterstudenten Pedagogiek meest tevreden aan de VU

29-09-14

Uit onderzoek van Elsevier naar de beste studies in Nederland blijkt dat de meest tevreden masterstudenten Pedagogische Wetenschappen aan de VU studeren.

Afdeling Klinische Neuropsychologie (VU) en Zorggroep Solis gaan samenwerken

29-09-14

Zorggroep Solis en de afdeling Klinische Neuropsychologie van de VU (FPP) gaan samenwerken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Dat zijn de twee partijen overeengekomen op 4 september jl.

Matchingsdagen Psychologie en Pedagogische wetenschappen hoogtepunt wervingsjaar

23-09-14

Voor het tweede jaar op rij heeft de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek voor aankomende studenten Psychologie en Pedagogische wetenschappen matchingsdagen georganiseerd. Die vonden plaats op maandag 2 juni en op vrijdag 15 augustus (voor studenten die niet op 2 juni aanwezig konden zijn).

Hoe schrijven de Nederlandse kranten over hersenonderzoek?

13-08-14

De kranten staan vol met berichten over onderzoek naar de werking van ons brein en over wat we met de huidige scantechnieken zoals fMRI allemaal te weten kunnen komen.

Start puberteit meisjes beïnvloed door ingeprinte genen ouders

04-08-14

Sommige genen komen alleen tot uiting als je ze van je vader of van je moeder hebt gekregen. Een aantal van deze zogenaamde ‘ingeprinte’ genen heeft invloed op de leeftijd waarop de puberteit bij meisjes begint.

Meike Bartels te gast bij de Zwoele Stad AT5

04-08-14

Woensdag 30 juli jl. was 'Geluksprofessor' Meike Bartels te gast bij de Zwoele Stad van de Amsterdamse zender AT5.

Informatiebrieven start opleiding Faculteit der Psychologie en Pedagogische wetenschappen

22-07-14

Start je op 1 september a.s. met de bacheloropleiding Psychologie, Pedagogische wetenschappen of Universitaire Pabo, de premaster Pedagogische wetenschappen of met de master Psychologie of Pedagogische wetenschappen. Lees dan de (betreffende) onderstaande informatiebrief goed door. Hierin staat informatie die van belang is voor een goede start van de opleiding.

Uitslag loting opleiding Psychologie

22-07-14

Op vrijdag 18 juli is de uitslag van de loting voor de bacheloropleiding Psychologie door DUO bekend gemaakt aan alle studenten die zich voor 15 mei hebben aangemeld. De uitslag kun je terugvinden in Studielink.

Hoe ontstaat sociaal succes?

21-07-14

Romantische, persoonlijke en professionele relaties kennen veel valkuilen.