Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Frans Nollet nieuwe directeur MOVE

19-03-15

Per 1 maart 2015 is prof. dr. Frans Nollet begonnen als directeur MOVE Research Institute Amsterdam.

Vier miljoen euro voor onderzoek VU-hoogleraren Lydia Krabbendam en Pol van Lier

16-03-15

Twee hoogleraren van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam krijgen ieder twee miljoen euro uit de European Research Council (ERC). Lydia Krabbendam, hoogleraar Educational Neuropsychology krijgt een ERC Consolidator Grant van twee miljoen voor haar onderzoek ‘Social cognition in adolescents: Brain networks and Social networks (SCANS)’. Pol van Lier, hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie krijgt hetzelfde voor zijn onderzoek naar de invloed van sociale ervaringen van basisschoolkinderen op stress- en zelfregulatie. Beiden gebruiken het geld om de komende vijf jaar onderzoek te doen. De ERC Consolidator Grants worden uitgereikt om wetenschappers te ondersteunen die een onafhankelijk onderzoeksprogramma- en team hebben kunnen samenstellen en bekrachtigen.

Marcus Huibers benoemd tot Adjunct Professor aan University of Pennsylvania

12-03-15

Marcus Huibers is benoemd tot Adjunct Professor aan het Department of Psychology van de University of Pennsylvania (UPenn) in Philadelphia.

NTR-onderzoeker 6 maart bij RTL Late Night én De Nationale Tweelingtest

05-03-15

Vrijdagavond 6 maart is dr. Dirk Smit te gast bij RTL Late Night met Humberto Tan, op RTL4 om 22.30 uur.

Artikel Dorret Boomsma meest gelezen artikel

11-02-15

Het artikel ‘Evolutionary Mechanisms for Loneliness’ van John Cacioppo, Stephanie Cacioppo, en Dorret Boomsma stond in 2014 in de top-3 van artikelen (gemeten aan het aantal downloads) van Routledge Behavioral Sciences journals.

De invloed van cliënt- en behandelaarfactoren op de werkzaamheid van sociale vaardigheid interventies voor autisme

03-02-15

Projectleider en penvoerder Sander Begeer

Anouk van Loon te gast bij de 'Oplossers'

02-02-15

Anouk van Loon, post-doc Neuropsychologie, is a.s. maandag te gast bij de 'Oplossers' Live in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam!

Mindmappen kan instrument zijn voor beter verhaalbegrip bij kleuters

02-02-15

VU-onderzoeker Chiel van der Veen publiceert artikel in tijdschrift MeerTaal

De rol van de docent bij onderzoekend leren

15-01-15

De rol van de docent bij onderzoekend leren: meer en minder sturing, en verschillende typen begeleiding mogelijk.

Boek: How to publish high-quality research

14-01-15

Recentelijk is het boek “How to Publish High-Quality Research” van Prof.dr. Paul van Lange en Dr. Jeff Joireman (University of Washington) verschenen.

Cor Wit Fonds steunt onderzoek naar Digitale Sociale Thermoregulatie

12-01-15

Het Cor Wit Fonds heeft een beurs toegewezen aan een vierjarig onderzoeksproject naar Digitale Sociale Thermoregulatie

Demo Day Vodafone Foundation: oplossingen voor sociale problemen

07-01-15

Op 22 januari 2015 organiseert de Vodafone Foundation een Demo Day.

Subsidie voor project E-Care 4 Caregivers

05-01-15

Een online zelfmanagementcursus voor mantelzorgers van depressieve patiënten

Prestigieuze Europese beurs voor sociaal psycholoog Daniel Balliet