Home > Opleidingen > Aanmelden Studielink

Inschrijven via Studielink

Aanmelden

Inschrijven aan de VU via Studielink 2013-2014
Schrijf je voor een bachelor- of masteropleiding in via de landelijke online inschrijfapplicatie Studielink. Studielink zorgt ervoor dat de inschrijfgegevens automatisch aan de VU en aan de Informatie Beheer Groep doorgestuurd worden. Met Studielink kan je zelf verschillende administratieve handelingen regelen: inschrijven, uitschrijven en adres wijzigen.

Let op: Je kunt via Studielink uitsluitend met een DigiD een verzoek tot inschrijving indienen. Zorg ervoor dat je ruim op tijd je DigiD aanvraagt. Na aanvraag duurt het ongeveer 5 dagen voordat je de inloggegevens thuisgestuurd krijgt. Zie voor meer informatie www.digid.nl

Wat is Studielink?
Studielink is een gecentraliseerd virtueel loket voor alle hoger onderwijsinstellingen. Via www.vu.studielink.nl kun je je eenvoudig inschrijven bij de VU en bij de Informatie Beheer Groep. Studielink vergelijkt de persoonsgegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie, controleert de vooropleiding en bepaalt – voor zover mogelijk – of een student kan worden toegelaten tot de betreffende opleiding.

Je verzoek tot inschrijving wordt door Studielink doorgestuurd naar de Informatie Beheer Groep. Zij sturen je verzoek vervolgens door naar de VU. Van de VU ontvang je (na 15 juni) een inschrijfpakket. Dit dien je volledig in te vullen en te retourneren aan de Studentenadministratie. Op basis van je vooropleiding controleert de VU je inschrijving op toelaatbaarheid. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je van de VU een bewijs van inschrijving. Indien niet tot inschrijving overgegaan kan worden, ontvang je hierover schriftelijk bericht.

Voor wie is Studielink?
Alle aankomende studenten die zich inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding aan de VU, schrijven zich voor het collegejaar 2013-2014 in via Studielink.

Inschrijven
Meer informatie over inschrijven via Studielink is beschikbaar op www.vu.nl/studielink. Een demo van de inschrijfprocedure kan gevolgd worden op www.vu.studielink.nl. Lees meer informatie over de inschrijving en toelating op de website van de VU.

Kosten

Voor de hoogte van het huidige collegegeld, klik hier.
Heb je al een bachelordiploma (hbo of wo) dan kost een tweede bacheloropleiding aan de VU 9.000 euro per jaar (het instellingstarief). Zie voor meer informatie de website van de VU.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
VUnet Studiegids

spamfuik@vu.nl